Årsager til alopeci

De faktorer det kan forårsage hårtab er varierende, selvom de mest almindelige årsager er alder og arvelighed. Andre mindre udbredte årsager er:

Gener

Genetiske årsager: Ofte fremkaldes alopeci på grund af arvelighed fra forældrene, når det forholder sig således, er dette ikke muligt at standse processen. Faktorer som søvnmangel eller følelsesmæssig stress for processen til at gå hurtigere. Der er også en sjælden form for alopeci, hvor personerne fødes uden hår.

Hormoner

Hormonelle probler: Et forhøjet niveau af testosteron, problemer med skjoldbruskkirtlen, æggestokkene, hypofysen og binyrerne kan også resultere i hårtab.

Næringsmæssige problemer

Næringsmæssige problemer: Underernæring, vitaminmangel, blodmangel og problemer med optagelse af næringsstoffer og sygdomme som anoreksi, påvirker direkte årets udvikling. På samme måde vil proteinmangel eller fedtmangel, der er karakteristisk ved personer der følger en meget streng slankekur, kan medføre det samme resultat.

Kemiske og farmakologiske produkter

Kemiske og farmakologiske produkter: Brugen af bestemte kemiske produkter, som kemoterapi, der anvendes til behandling mod cancer, indtagelse af medikamenter som betablokker (β-blokker), der er beregnede til behandling af hjertesvigt, kan fremkalde hårtab. Visse antidepressive midler har samme effekt.

Psykiske årsager

Psykiske årsager: I mange situationer der er forbundet med personlig angst, ubehagelige følelsesmæssige tilstande og voldsom fysisk og psykisk stress, forårsaget af bl.a. feber, blødninger, fødsler etc. udløser også alopeci.

Earn 38Kr as a welcome gift! Subscribe and enjoy NOW 38Kr off and many more offers.