Andre behandlinger

Brugen af parykker eller toupeter, hår extensions eller en ændring af frisuren, hvis du har tilstrækkeligt hår, kan til en hvis grad skjule hårtabet. Disse fremgangsmåder lader imidlertid ikke til at være tilstrækkelige nu om dage, eftersom fascinationen af det fysiske indtryk tillægges stadigt større betydning. Dette forværrer uundgåeligt komplekserne over håret hos både mænd og kvinder.

På nuværende tidspunkt gennemføres flere undersøgelser at de forskellige behandlinger af hårtab som i fremtiden vil kunne medvirke til at bekæmpe skaldetheden. Størstedelen af disse behandlingsmetoder er stadigt i undersøgelsesfasen, men der er andre, der allerede forhandles flere steder, hvis effekt stadig ikke er meget klar, for at sige det mildt. Nedenfor følger nogle af disse:

Hårkloning (kapillarkloning):

Denne behandling består af svage afskrab af hovedbunden forbundet med en række ganske små injektioner, som stimulerer væksten af de døde hår. Derefter implanteres hårcellerne via udskiftning af enkelte hår.

Der er imidlertid stadigt problemer forbundet med denne teknik, hvad der angår sikkerhed og omkostninger (de udgør en omkostning der er meget lidt tilgængelig, hvis ikke man hår en stor sum penge til rådighed), eftersom transplanteringen foretages hår for hår, en proces der ikke blot er arbejdskrævende, men også meget bekostelig. Denne proces vil være tilgængelig inden for de næste 5-10 år og vil være forbundet med en meget høj pris. Derudover er det en teknik til at behandle personer der er fuldstændigt skaldede.

Adenosin/Adenogen:

Adenosin (der forhandles under navnet, Adenogen) er et meget omtalt produkt, hvilket skyldes at det har været omtalt i tv, men dens rygte overstiger dens virkning. Det drejer sig om en salve der påføres direkte i de påvirkede områder to gange dagligt, som udgangspunkt i løbet af seks måneder. Det har endnu ikke været muligt at evaluere de reelle resultater af denne behandling af skaldethed og i de videnskabelige kredse mener man ikke at den giver et spektakulært udbytte.

RU58841:

Et medikament der er fuldstændigt lokalvirkende (til udvortes brug), hvorfor det teoretisk set ikke har nogen kraftige virkninger. Dets største ulemper er at det ikke har opbakning fra noget stort laboratorium og at det ikke er blevet gennemtestet noget sted i verden. Dette skaber tydeligvis meget mistro til produktet.

Crinagen:

Crinagen er et naturligt produkt, der er beregnet til at standse hårtabet og fremme hårets vækst. Det sælges som en salve til udvortes brug, der består af naturlige ingredienser. På papiret er den klinisk effektiv, men dens resultater er endnu ikke afprøver i praksis. Efter hvad man ved om produktet på nuværende tidspunkt, har det en stor virkning med at hæmme DHT (et mandligt hormon, der er forbundet med hårtabet) og kan anvendes af både mænd og kvinder.

T-Flav og Innovate:

Der var store forventninger til succesen hos disse produkter der stammer fra Japan, men med tiden er det blevet bevist, at til trods for at de lover exceptionelle resultater, ikke udgør en reel løsning, hvis det man ønsker er at genoprette det hår man har mistet. Det lader dog til at de standser hårtabet, men der findes allerede andre billigere produkter på markedet, der gør det samme. For nuværende findes der ingen troværdige videnskabelige beviser der garanterer deres sikkerhed og virkning.

Earn 38Kr as a welcome gift! Subscribe and enjoy NOW 38Kr off and many more offers.