Hårtransplantation

I senere år er interessen for implantations operationer af håret steget betragteligt, eftersom 2 ud af 3 mænd og 1 ud af 5 kvinder lider af mere eller mindre fremskredent hårtab. Hos mændene er den væsentligste årsag, arvelighed, medens det hos kvinderne oftest skyldes hormonelle forandringer, som for eksempel overgangsalderen

Der er på nuværende tidspunkt mange forskellige implantatteknikker på markedet, det skal dog understreges at denne form for kirurgi, ikke hjælper alle de personer der lider af fuldstændig skaldethed. For at en patient er egnet, er det en forudsætning, at vedkommende stadig har en sund hårvækst i siderne og på baghovedet, da begge disse områder er nødvendige som donere af de hårstrå der skal transplanteres

Indgrebet

Hoved

På baggrund af en detaljeret undersøgelse, der er foretaget af kirurgen der er en ekspert inden for skaldethed, vil denne informere dig om, alt hvad der er relateret til indgrebet, den teknik der vil anvendes og de resultater du kan forvente. Fremgangsmåden går ud på at flytte en strimmel af hovedbunden fra patientens baghoved. Denne del af huden har ingen DHT receptorer, håret er derfor permanent og du vil ikke tabe det. Derefter, får man de minitransplantater (1 til 3 enheder hår) som bliver implanteret med største omhu, i de områder hvor håret er tyndest.

 

Hoveder

Der anvendes lokalbedøvelse og indgrebet er ambulant, det vil sige, patienten kan tage hjem samme dag. Resultaterne er livsvarige, eftersom det hår der er blevet implanteret stammer fra patienten selv. I den postoperative fase er det allerede meget enkelt at pleje håret. Patienten vil kun opleve sparsomt ubehag og vil kunne vende tilbage på arbejde meget hurtigt. Du bør imidlertid være opmærksom på at det kræver 3 til 4 behandlinger at opnå de optimale resultater, dette afhænger selvfølgelig af hvor fremskredent din skaldethed er.

Komplikationer i forbindelse med hårtransplantation

Blandt de mest udbredte mulige komplikationer der er forbundet med hårtransplantation, skiller de følgende sig ud:

Afstødning af de implanterede transplantater

Det sker af og til at et implanteret transplantat afstødes af vores organisme (på samme måde som ved transplantation af andre organer). I dette tilfælde bør man igen gennemgå indgrebet for påbegynde processen på ny.

Ar og blødninger

Ar og blødninger er meget udbredte i forbindelse med denne type implantatindgreb, som resultat af det stramme træk, som hovedbunden udsættes for i forbindelse med nogen af de reduktionsmetoder som den udsættes for under operationen.

Manglende homogenitet i hårets vækst

I nogle tilfælde er væksten af det hår der netop er blevet transplanteret meget heterogen, først og fremmest hvis det er implanteret tæt på et sparsomt bevokset område hvor håret er meget tyndt (dette kan normalt udbedres med yderligere indgreb).

Infektioner og betændelse

Ligesom ved et hvert andet kirurgisk indgreb, er der en risiko for infektioner og betændelse.

Earn 38Kr as a welcome gift! Subscribe and enjoy NOW 38Kr off and many more offers.